Ameland

Het afgelopen weekend gingen de diehards en feestvierders naar Ameland voor een weekendje beachvolleybal. Alle divisietoernooien werden daar gespeeld, dus dan is de keuze thuisblijven of er een gezellig weekend van maken (want tussendoor naar huis is geen optie). Diverse Silicium teams maakten de reis naar dit mooie eiland.

IMG-20150614-WA0005

Traditioneel was het weer onstuimig. Niets nieuws voor de vaste deelnemers, want er zijn al heel wat horrorverhalen vanaf dit eiland gekomen in verband met kou en wind. Zo was het zaterdag ook weer raak. Windkracht zes zorgde ervoor dat de uitdaging om de bal aan de andere kant van het net te krijgen groot was.  Kwestie van accepteren en mee om gaan, wat de een beter afging dan de ander.

Aan het eind van de zaterdag was het volgende bereikt: (eredivisie) Kees en Erik waren ongeslagen door naar dag 2 . Marly en Esther ook.  Erwin en Lesley waren geen vrienden met de wind geworden en eindigden als negende. Lara en Masu wonnen hun eerste wedstrijd en pakten sets en kansen op wedstrijdwinst in de andere potten, maar zetten helaas niet door en werden ook negende. Anneline en Steffie debuteerden met een 13e plaats. (Eerste divisie): Ruth en Iris waren ongeslagen door. Jirrin en Luke verloren er een, maar hadden nog uitzicht op ereplaatsen. Denise en Susanne werden negende en Puck en Romy 13e. (tweede divisie) Kayleigh en Romy wonnen de 2e divisie. Na hun seizoenstart zonder punten wonnen ze inmiddels in vijf weekenden vier toernooien (2e 3e divisie en 2x 2e divisie). Niet gek. (derde divisie) Hier werden Mirjam en Bente tweede.

Op de zondag was de wind verrassend genoeg gaan liggen. In de eredivisie leverde dat geen optimaal resultaat. Esther en Marly verloren namelijk en werden daardoor vijfde. Marco en Erik verloren de halve finale, maar konden toch het podium bereiken door de wedstrijd om de derde plek te winnen. Kees heeft ieder eredivisietoernooi nog op het podium gestaan, wat een zeer knappe prestatie is.  In de eerste divisie hadden Jirrin en Luke een lange weg te gaan, maar die verliep voorspoedig. Ze wonnen tweemaal op rij en kwamen zo in de halve finale tegen Ruth en Iris. Op zaterdag hadden ze ook al tegen elkaar gespeeld en wonnen Ruth en Iris. Nu waren de rollen omgekeerd. Zo bereikten de Schutjes de finale. Daarin waren Esther van Berken en Quirine Oosterveld helaas te sterk. Maar door deze 2e plek verdienden ze wel een eredivisieticket voor Amstelveen! Ruth en Iris werden derde.

Zo kwam een eind aan een gezellig weekend op de Wadden. Komend weekend worden de toernooien weer door het hele land verdeeld. Eindelijk is er ook actie in de buurt, want de eredivisies worden in Amstelveen gespeeld. Met Silicium deelnemers Kees en Marco, die de strijd om de WK wildcard hopen te beslissen en verder Erik en Kjeld, Esther en Marly en natuurlijk Jirrin en Luke.